Espoolaisen ultimaten juhlaa: Kauden avaus kahden joukkueen voimin toi tulosta

Atleticon ykkösjoukkue voitti kaikki viikonlopun pelinsä ja sai voittajana haltuunsa suurimmat SM-pisteet. Toinen Atleticon joukkue sijoittui viidenneksi Vuosaaren tekonurmella pelatussa turnauksessa.

Peliviikonlopun sää oli hyvin tuulinen ja se teki heittämisestä sekä kiinniottamisesta vaikeampaa. Olosuhteet olivat kaikille joukkueille samat, mutta meidän onneksi joukkueessamme oli paljon kokemusta ja hyvää keskittymistä, minkä ansiosta pelit sujuivat vaikeammassakin säässä. Ilmassa lentelivät niin kiekot, toimitsijataulun pistenumerot kuin telttakatoksetkin.

Pelit pelattiin viisi vastaan viisi kentällisillä 15 pisteeseen. Kenttä oli normaalia (7 vs.7) kenttää hieman pienempi. Tämä mahdollisti osaltaan sen, että meillä oli riittävästi pelaajia toiseenkin joukkueeseen. Toinen mahdollistava tekijä oli yhteistyö toisen espoolaisen seuran kanssa (EUC, Viima). Näin useampi pelaaja seurasta huolimatta pääsi pelaamaan. Ultimaten yksi hienoin puoli onkin, että kaikki ovat kavereita keskenään ja pelaamisesta ”uusien” tyyppien kanssa oppii paljon.

Valmentaja tuo uudenlaista tekemistä Atleticon pelaamiseen

Yksi keskeinen muutos Atelticon riveissä viime kausiin verrattuna on ulkopuolinen valmentaja. Atletico on saanut valmentajakseen Martin ”Mara” Glantzin. Mara on tuonut mukanaan tietynlaista järjestystä sekä treeneihin, että peleihin (nyt meillä on käytössä fläppitaulut, joukkueteltta yms..). On helppoa pelata, kun on yksi ihminen, joka huolehtii peluutuksesta yms. valmentajan tehtävistä, eikä pelaajien energia valu siihen. Katsotaan mihin tämä yhteistyö vie.

Atletico1 tavoittelee finaalipaikkaa ja kakkoselle arvokkaita pelejä

Atleticon ykkösjoukkueen hyökkäys ja puolustuskentät toimivat hyvin. Peliin lähdettiin sillä olettamuksella että ”average is minimum”. Sillä päästään jo pitkälle, mutta jos jokainen pelaa vähän yli keskiarvon, niin voiton tulisi olla lähes taattu. Tällä kertaa keskinkertainen ja muutamat hienot suoritukset riittivät siivittämään kottaraiset voittoon. Välillä kiekko nousi tuulessa tavoittamattomiin, mutta seuraavaksi nähtiin taas varmaa suorittamista sekä hienoja katkoja, niin ilmasta kuin takaa ohi.

Atleticon kakkosjoukkueessa oli mukana niin konkareita kuin uudempiakin pelaajia sekä Atleticosta, että Viimasta. Kakkosjoukkueen tavoitteena oli kehittää pelaamista sekä pelaajia eteenpäin urallaan. Kaikki saivat ottaa paljon vastuuta sekä peliaikaa. Vaikka yhtään voittoa ei tullutkaan, niin joukkue taisteli loppuun asti luovuttamatta kertaakaan ja joukkueessa vallitsi hyvä fiilis. Valmentaja oli myös erittäin ylpeä kakkosjoukkueen peleistä, sillä kokoonpano ei ole treenannut sellaisenaan juurikaan ja taitotaso on ykköstä vaihtelevampi.

Seuraavat pelit (Tour 2) on tarkoitus pelata Tampereella 4.- 5.9.2021 Pirkkahallin viereisillä kentillä. Siellä ratkotaan kesäkauden 2021 finaalipaikat! Vielä on epäselvää pystytäänkö pelit pelaamaan 7 vastaan 7, vai päädytäänkö Tour 1 kaltaiseen 5 vs 5 peliin.

Kuullaan ja nähdään🐥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s