Espoon Atletico teki historiaa voittamalla seitsemännen perättäisen suomenmestaruuden!

 Atletico voitti Helsinki Ultimaten SM-Finaalissa  lukemin 13-7

Ultimaten ulkokauden finaalitapahtuma järjestettiin tänä vuonna Jyväskylän Hipposareenalla 21.9. Ratkottavana oli naisten sekä miesten pronssi ja kulta, sekä junioreiden suomenmestaruus.

Naisten finaalissa meitä (Atletico) vastassa oli Helsinki Ultimate. Finaalivastus ei tullut yllätyksenä, sillä Helsinki on ollut todella kovassa vireessä ja viennyt kaikki kesän turnausvoitot kotiin. Meidän kottaraisten olessa aina toinen. Voisi siis sanoa, että voittamisen nälkä oli ehtinyt kasvaa jo melkoisen suureksi finaalipäivään mennessä. Varsinkin, kun tämä joukkue on tottunut voittamaan ja inhoaa häviämistä. ”Voittaminen on keskimäärin kivampaa kuin häviäminen” on tuttu lausahdus kottaraisen suusta.

Lähdimme finaaliin sillä asenteella että näytämme mihin meistä on kun me puolustetaan kovaa ja pelataan omaa nopeaa, mutta varmaa peliä. Tiesimme että olemassa olevalla kokooonpanolla, joka vihdoinkin oltiin saatu lähes kokonaisuudessaan paikalle, voimme voittaa suomenmestaruuden. Luottoa löytyi jokaiseen.

Automatkalla jumittuneet reidet ja kylmettyneet sormet lämpättiin ja pian oli aika asettua maaliviivalle. Paikana päällä oli myös Ruutu.fi kuvaajat. Kaikki finaalipelit lähetettiin suorana live lähetyksenä kotikatsomoille, mikä on aika spesiaalia näissä piireissä (etsi tallenne Ruutu.fi- palvelusta sanalla ultimate). Hiusten oli oltava hyvin ja gameface päällä. Ja niinhän ne oli!

Finaalin kulku:
Miten kaikki sitten meni? kuka teki eniten pisteitä? ja kuinka kauan kesti pisin piste? Nämä kaikki tiedot on nähtävissä tulospalvelusta. Suomenliitokiekkoliitto on sivuillaan kirjoittanut  reportaasin kaikista finaalipeleistä, joten voit käydä lukemassa sieltä myös meidän pelin kulusta: https://ultimate.fi/2019/09/atletico-piru-ja-virhe-uusivat-mestaruutensa/ 

Meidän puolesta sanottakoon että kummankin puolustus pisti hyökkäyksen kovalle ja ehkä siksi, ja osin liukkaan kentän vuoksi hyökkäkselle tuli muutamia huolimattomuus virheitä. Me saimme pidettyä oman tason ja pelivireen yllä koko pelin ajan ja ehkä se siivittikin meidät lopulta 13-7 voittolukemiin.  Uskon, että finaalikokemuksella on myös suuri merkitys. Tico on tottunut voittamaan ja osaa pitää pään kylmänä tiukassa paikassa sekä luottaa pelikavereihin 100%. Pelimme ei myöskään perustu tarkkoihin pelikuvioihin, vaan pelaajien väliseen kommunikaatioon, mikä voi olla vaikeampi puolustaa. Ja olihan meillä aika monta taitavaa pelaajaa kehissä, jotka ovat olleet mukana myös maajoukkue toiminassa.

Vastustajasta vielä sen verran, että on ollut mahtava kamppailla heitä vastaan ja nähdä kuinka tasainen, iso ja suurella sydämellä pelaava joukkue Helsinki on. Joka vuosi he tulevat kovempaa. Arvostamme vastustajaamme suuresti, sillä ovathan he lopulta meidän ystäviä. Se onkin Ultimatessa parasta. Rakkaus lajiin ja muihin pelaajiin ❤
Nähdään kentillä!
IMG-20190921-WA0023[1]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s