Tiedote: Atletico valmistautuu ultimaten MM-kisoihin

Espoolainen ultimateseura Atletico valmentautuu parhaillaan Italian Leccossa 2.-9.8. pelattaviin seurajoukkueiden MM-kisoihin.

Atletico on hallitseva naisten suomenmestari viime kaudelta ja ansaitsi näin suoraan paikan MM-kisoihin. Omien pelaajien lisäksi joukkue on hankkinut kisoja varten vahvistukseksi myös muiden seurojen maajoukkuepelaajia. Turnausviikon aikana joukkue pelaa noin kymmenen 100 minuuttia kestävää ottelua.

Atletico_2014_Wucc_2

Atleticon kisajoukkue poseeraa uusissa lämmittelypaidoissaan.

Tavoitteena nousta maailman 20 parhaan joukkueen joukkoon

Atletico edusti Suomea myös edellisissä seurajoukkueiden MM-kisoissa, jotka pelattiin neljä vuotta sitten Prahassa. Tuolloin joukkueen sijoitus oli 21. Eurooppalaisista joukkueista paras oli Saksan Woodchicas sijoittuen 8. sijalle.

”Tänä vuonna tavoitteena on tietenkin parantaa edellistä sijoitusta. Pyrimme myös mahdollisimman tasaiseen peliviikkoon, ettei tulisi pelillisiä notkahduksia kuin korkeintaan ylöspäin”, toteavat Atleticon valmentajat Kaisa Rämö ja Kata Niini.

Kisoihin osallistuu yhteensä 161 joukkuetta 40 eri maasta. Naisten sarjassa voitosta kamppailee 32 joukkuetta. Kovimpina ennakkosuosikkeina naisten sarjassa ovat Pohjois-Amerikasta ja Japanista tulevat joukkueet.

”Hienoa päästä mittaamaan oman joukkueen osaamista kansainvälisellä tasolla”, toteaa Niini.

Atleticon lisäksi naisten sarjaan osallistuu Suomesta myös Unlimited Frisbee Organization (UFO) Tampereelta. Sen lisäksi muissa sarjoissa nähdään yhteensä neljä suomalaisjoukkuetta. Kisojen naisten masters-sarjassa pelaavan Welldone-joukkueen riveissä on myös monia Atleticon entisiä pelaajia.

Mikä ultimate?

UItimate on liitokiekolla eli frisbeellä pelattava joukkuepeli, jossa tavoitteena on tehdä maaleja vastustajan puolustamalle maalialueelle syöttämällä kiekko joukkuetoverille. Peli vaatii pelaajaltaan fyysisten ominaisuuksien lisäksi pelin hengen eli spiritin kunnioittamista, sillä ultimatessa ei käytetä tuomareita edes MM-tasolla. Ultimate on myös Kansainvälisen Olympiakomitean tunnustama laji. Lisätietoa www.ultimate.fi.

Lisätiedot

Matkalla Leccoon Ticon mukana:

TICO_sponsori

CrossFitLauttasaari

ZEF_2014Tulostustalo AppelsSiini

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s