Tico voitokkaana toisella SM-tourilla

Kisa sarjapisteistä jatkui 28.–29.6. Kaupin urheilupuistossa Tampereella. Atletico saalisti turnausviikonlopulta täydet sarjapisteet voittamalla kaikki kuusi otteluaan.

Ticolaiset hallitsivat myös tour-viikonlopun pistepörssin kärkeä: Olga Rentto (1. syötöt 12, maalit 20, yht 32), Essi Inkinen (3. syötöt 17, maalit 8, yht 25) ja Maija Leino (4. syötöt 8, maalit 16, yht 24). Viikonlopun kottaraiseksi valittiin hienoja otteita esittänyt Jenni Gråsten.

Naisten joukkueet oli tällä kertaa jaettu kahteen lohkoon, joista kaksi parasta eteni semifinaaliin. Uutena joukkueena edelliseen touriin verrattuna mukana oli moskovalainen Lemon Grass, joka pelasi toisen venäläisjoukkueen Cosmic Girlsin tavoin sarjan ulkopuolella, eikä siten ollut mukana taistelemassa sarjapisteistä.

Tiukkaa vääntöä lauantaina

Innokas ja iloinen joukko punapaitaisia ticolaisia saapui Kaupin kentille lauantaina aamutuimaan. Vastassa oli helsinkiläinen Team, jonka riveissä kirmasi myös edelliseltä tourilta tuttuja sipoolaisia junnutyttöjä. Peliin piti lähteä lämpästä asti kovaa, ettei aamuväsymys pääsisi lamauttamaan peliä. Tässä onnistuttiin riittävästi sillä alun 3-1 tappioaseman jälkeen kirimme puoliajalle tilanteessa 6-8 ja säilytimme johtoaseman loppuun asti. Aamun peli ei ollut parasta pelaamistamme, mutta vauhtiin päästyämme kiekko kuitenkin liikkui mukavasti.

Seuraavana vastassa oli espoolainen Viima, jonka kohtasimme edellisellä tourilla semifinaaleissa. Peli oli tällä kertaa hieman tiukempi. Kenties puolustuksemme ei ollut aivan yhtä kovaa kuin viimeksi. Molemmat joukkueet pelasivat myös paikkapuolustusta, mikä hidasti jonkun verran hyökkäystä, mutta ei aiheuttanut sen suurempia ongelmia. Puoliajalle mentiin selkeissä lukemissa 8-3 Ticon eduksi, mutta Viima paransi peliään ja teki 6 maalia toisella puoliajalla. Lopputulos Ticolle 13-9.

Kokonaisuudessaan lauantain pelisuoritukset paranivat loppua kohden ja meininki oli hyvä. Missään vaiheessa ei luottamus kaveriin tai voittomahdollisuuksiin rapistunut. Lyhyet pelien välissä olevat tauot vietettiin kenttien laidalla evästä syöden ja auringosta nauttien. Illalla suurin osa joukkueesta suuntasi Näsijärven rannalle mökille, nauttimaan saunasta, grilliruuasta ja pohkeita vilvoittavasta järvivedestä.

Sade ei haitannut menoa sunnuntaina

Sunnuntaina yön yli virkistyneet ticottaret kohtasivat ensimmäisenä Vaasa Saintsin. Saintsia vastaan on aina mukava pelata, koska he pelaavat aina loppuun asti ja hyvällä spiritillä. Lukemien perusteella peli oli melko selkeä ja päättyi 15-3 Ticolle. Saints ei saanut toisella puoliajalla lainkaan pisteitä. Kuitenkin tilanteita oli paljon ja molemmilta lähti pitkiä heittoja kohti maalia.

Aamun pilvisyys vaihtui pieneen tihkuun ja kovaan tuuleen sunnuntain toisessa pelissä Tampereen Ufoa vastaan. Kyseessä oli tärkeä peli sm-sarjapisteitä ajatellen. Oli todennäköistä, että pelin voittaja etenisi finaaliin venäläistä joukkuetta vastaan, mikä tarkoittaisi maksimipisteitä pelin voittajalle. Tilanne oli kummallekin joukkueelle selkeä ja Ufo lähtikin tykittämään maaleja kovalla temmolla heti alkuun päivän ensimmäisessä pelissään. Tico lämmitteli vielä ensimmäiset pisteet ja heräsi tilanteessa 1-4, nakuttamalla 4 maalia putkeen. Tämän jälkeen peli eteni noin kolmen maalin sykleissä. Molemmat joukkueet pystyivät tekemään maaleja vastatuuleen ja ylläpitämään pitkän uhkan sääolosuhteista huolimatta. Myös paikkapuolustusta, tiukkoja tilanteita ja kovaa puolustusta sekä hyökkäystä nähtiin kyseisessä pelissä.

Voittamalla kaikki pelinsä Atletico eteni viikonlopun finaaliin Cosmic Girlsejä vastaan, joka myös oli voittanut kaikki pelinsä. Pelaava kokoonpanomme oli supistunut 11 pelaajaan, mutta sateessa tämä saattoi olla jopa hyvä asia, sillä lihakset pysyivät paremmin lämpiminä.

Tico otti alkuun kaulaa tilanteeseen 1-4 asti, jonka jälkeen Cosmic Girls puolestaan teki neljä maalia putkeen ja pääsi takasiin peliin mukaan. Tämän jälkeen maaleja tehtiinkin lähes vuorotellen.

Vaikka sää oli melko kamala, niin pystyimme pelaamaan rentoa ja rohkeaa peliä. Pitkän uhka säilyi koko ajan ja myös paikkapuolustus murtui taidokkailla heitoilla kovassakin tuulessa. Liukas kiekko lipsui säännöllisin väliajoin molempien joukkueiden käsistä. Myös nappisten pito oli olematon ja pelaajat esittivät toinen toistaan loistokkaampia balettiesityksiä vetämällä spagaatteja, kellahduksia, sukelluksia ja konttauksia.

Peli ei kuitenkaan ollut räpeltämistä, vaan molemmat joukkueet puolustivat kovaa, tekivät katkoja ja juoksivat pitkiä hakuja avaavien swingien lisäksi. Peliaika loppui tilanteessa 8-8 ja peli pelattiin kymmeneen. Tilanteessa 9-9 Altetico teki ratkaisevan voittomaalin ja voitti puhtaalla pelillä koko tourin. Intensiivinen revanssi Cosmiceista tuotti tulosta, vaikka kaikki eivät siihen ehkä uskoneetkaan. Tico on joukkue, joka ei lähde takki auki peleihin, vaikka pelillä ei ollut merkitystä sm-pisteiden kannalta. Pelin tehokkaimmat kottaraiset olivat Olga Rentto ja Maija Leino.

Atletico_Tampere2014

Kokonaisuudessaan viikonloppu koostui hyvistä sekä kovista peleistä ja mukavan hauskasta seurasta. Loppua kohden kottaraiset jopa osasivat tuulettaa tehtyjä maalejaan, ja viimeisessä pelissä maaleista iloitseminen oli noussut huippuunsa. Tsirp tsirp, kiitos kaikille Tampereella mukana olleille ja järjestäjille!

Nämä olivat viimeiset viralliset pelit ennen seurajoukkueiden MM-kisoja Leccossa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kansainvälisiä kenttiä! Seuraa kottaraisten tunnelmia Leccosta ultimateseura Atleticon Facebook-sivuilla tai Twitterissä. SM-tour-tunnelmiin palataan 30.–31.8. Jyväskylässä.

1 thought on “Tico voitokkaana toisella SM-tourilla

  1. Lauantai illan Lemon Grass peli on jäänyt epähuomiossa kommentoimatta.
    Keskittyminen peliin oli alkuun hieman hävyksissä, kun Lemon Grass pääsi nakuttamaan 3-0 lukemat taulun heti kättelyssä. Näköjään tykkäämme antaa kaulaa vastustajalle ja kiriä eroa umpeen pelin tiimellyksessä… Tourin uusin vastustaja kuitenkin väsyi taistossa ja teki alun jälkeen enää 5 maalia koko pelissä. Lukemat lopulta melko helposti Ticolle 15-8. Oli mukava päästä pelaamaan uusia naamoja vastaan ja spiritkin oli hyvä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s