SM-sarja käynnistyi onnistuneesti Siltamäessä

Kesän SM-sarja avattiin Helsingin Siltamäessä 6.-7.6. Atletico palasi kentille viime kauden jäljiltä hallitsevana suomenmestarina ja osoitti taitonsa myös ensimmäisenä SM-tour-viikonloppuna voittamalla kaikki kohtaamansa suomalaisjoukkueet. Ainoastaan pietarilainen Cosmic Girls tarjosi Ticolle voittamattoman vastuksen.

Ensimmäinen pelipäivä käynnistyi tyynessä säässä ja vastaan asettui ensimmäisenä tyttöjen U20-maajoukkue, joka tähtää heinäkuussa pelattaviin junioreiden MM-kisoihin.

U20 – Atletico 3-15

Vastujaa ei missään nimessä lähdetty aliarvioimaan, sillä Sipoossa näiltä nuorilta oli nähty hyviä otteita niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Tytöt pelasivat rohkeaa peliä ja pistivät paikkapuolustusta hieman tuulisella säällä meitä vastaan. Alkuun paikan kanssa olikin pieniä hankaluuksia. Hyvä ja mukava peli, tosin oli hieman liikaa oli vielä omia virheitä, jotka pitää hioa pois tulevia pelejä varten.

Cosmic Girls – Atletico 13-5

Tiedettiin Cosmic Girls erittäin kovaksi joukkueeksi, joka osaa pelata suomen tasoa fyysisempää ultimatea. Enää ei auttanut juosta suorin jaloin, vaan harhautukset oli tehtävä kunnolla. Venäläisten puolustus oli kokoajan iholla ja heittoihin tuli keskittyä hyvin, jotta kiekko saatiin turvallisesti hakijalle. Pelissä tuli muutama hyvin pitkä piste, joka pisti myös venäläiset puuskuttamaan. Oli hienoa nähdä Cosmiceilla tällä kertaa isompi rosteri, kuin aiempina vuosina Suomen toureilla.

Team Welldone – Atletico 10 – 15

Kaikki tai ei mitään ja kuole tai elä, olivat mottomme tähän peliin. Voitto takaisi pääsyn 4 parhaan joukkoon ja häviö tiputtaisi meidät mitalipeleistä, ja sehän ei meille sopisi. Tasaisen alun jälkeen aloimme kiriä pisteitä ja saimme hyvän draivin peliin, eikä meitä voinut enää pysäyttää. Peli päättyi kottaraisten voittoon.

Toinen pelipäivä tarjosi kovempia pelejä

Toisena pelipäivänä tuli ensin vastaan viikonlopun kovin suomalaisvastus Viima sekä lopulta viikonlopun finaalissa päästiin pelaamaan uudestaan Cosmic Girlsiä vastaan.

Atletico – Viima 15-4

Peliin tullessa tiedettiin, että pelissä ratkaistaan Suomen paras naisjoukkue ekalta tourilta ja voittaja saa viedä kotiin suurimman pistesaaliin. Voittaja etenisi finaaliin venäläisjoukkuetta vastaan, ja koska venäläiset eivät voi saada Suomen SM-tour pisteitä, niin pisteen menevät finaaliin päässeelle suomalaisjoukkueelle.

Tavoite oli molemmille joukkueille selvä, pelasimme oman finaalimme, joka näkyi myös pelissä. Molemmat joukkueet joutuivat paikoitellen tiivistämään hieman rivejään, sen puolesta kuin tiivistettävää oli. Molemmat pystyivät pitämään kovan puolustuksen läpi pelin ja pakottamaan toisen myös vaikeampiin ratkaisuihin. Kenties Tico hoiti tonttinsa paremmin ja teki muutaman puhtaan katkon enemmän kuin Viima, jonka johdosta lukemat oli pelin päätyttyä 15-4 Ticolle. Numeroista huolimatta peli oli hyvää ultimatea ja kaikki saivat pelata täysillä.

Cosmic Girls – Atletico 14-6

Vaikka voitto Viimasta tuntui hyvältä ja oli päivän tärkein saavutus Tour-pisteiden kannalta, niin odotimme innolla revanssia Venäläistä Cosmic Girlsiä vastaan Finaalissa. Moni voisi sanoa finaalia merkityksettömäksi, mutta sitä se ei ollut. Finaali oli hyvää treeniä Leccoa varten (vaikka emme pelaanneetkaan Lecco-joukkueen kokoonpanolla). Kovaa peliä odottettiin ja se saatiin. On mahtavaa päästä pelaamaan kovaa joukkuetta vastaan ilman suurempia paineita. Rennon kovaa sekä periksiantamattomalla asenteella lähdimme pelaamaan Cosmiceja vastaan. Peluutimme koko rosteria tasaisesti ja kokeilimme erilaisia hyökkäyksiä ja puolustuksia. Paikkapuolustus toimi yllättävän hyvin.

Kuumuus ja väsymys tuntui, mutta sen ei annettu vaikuttaa. Asenne kentällä näyttikin paremalta kuin aikaisemmassa kohtaamisessa. Kummatkin joukkueet lähtivät kovasta puolustuksesta. Myös pitkiä heittoja nähtiin kummaltakin joukkueelta. Cosmic Girlsin markkerit olivat hyviä ja heidän välinsä puhkoi hienosti pimeälle puolelle iskuja. Pelin alku oli hyvin tasaista. 40 minuuttia oli pelattu ja tilanne oli venäläisille 5-4, puoliaika oli 7 pisteessä. Toisella puoliajalla Cosmic väänsi hieman kovemmin ja ratkaisi ottelun voitokseen lukemin 14-6.

Tästä on kuitenkin hyvä hioa omaa pelaamista kohti uutta revanssia ja jatkaa seuraavalle sm-tourille Tampereelle. Pelit pelataan Kaupin urheilupuistossa 28.-29.6.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s