Atleticolle SM-kultaa

Atletico voitti ultimaten suomenmestaruuden häviämättä sisäkauden aikana yhtään ainoaa ottelua. Finaaliottelussa 1.3. vastassa oli toinen espoolaisjoukkue Viima, joka kaatui suhteellisen tasaisessa pelissä lopulta lukemin 15-10.

”Kauden alussa asetettiin tavoitteeksi mestaruus, ja se saavutettiin, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Hyvä kausi. Jos voittaa kaikki pelit, niin ei kai se kauhean paljon paremmin voi mennä”, totesivat Ticon valmentajat Essi Inkinen ja Aino Känsälä.

Finaalipeli eteni Atleticon hallinnassa

Finaalit järjestettiin Tampereella, jonne saavuimme kolmella Ticon punaisella autolla. Fiilistelimme finaaleja ja joukkueessa vallitsi iloinen sekä odottavainen tunnelma. Pieneltä jännitykseltäkään ei voitu välttyä. Lounastimme yhdessä ABC:llä ja päivitimme pelikoneessa naisten pronssin tuloksia. Pian kuitenkin koitti oman lämmittelyn vuoro, joka tehtiin samoilla rutiineilla kuin aina.

Naisten sarjan parhaana pelaajana palkittiin Ticon Olga Rentto. Kuva:  Jani Rutanen

Naisten sarjan parhaana pelaajana palkittiin Ticon Olga Rentto. Kuva: Jani Rutanen

Peli alkoi ja fiilis oli yhä hyvä. Itse peli tuntui menevän nopeasti, vaikka peliaikakin ehti loppua ennen viimeistä maalia. Ensimmäinen puoliaika oli melko tasaista ja Viimankin miespuolustus oli parantunut edellisestä kohtaamisesta.

Toinen puoliaika alkoi 8-6 etulyöntiasemasta ja eteni Atleticon hallinnassa loppuun asti. Voittomaalia saatiin odottaa parin hieman pidemmän pisteen ajan, kunnes Maija Leino teki katkon ja tuikkaisi sen jälkeen kiekon maaliin Essi Inkiselle.

Kokonaisuudessaan peli ei ehkä ollut sitä kaikkein parasta peliä mitä olemme pelanneet, mutta jokainen hoiti hommansa ja puolusti kovaa loppuun asti. Hyökkäyksessä unohdettiin alussa harhauttaa ja blokattiin hieman kaverin hakuja, mutta myös hienoja pitkiä ja yläheittoja nähtiin. Puolustuksessa taas otettiin hienoja katkoja. Etenkin pelin alussa tuli paljon pick-huutoja, mutta pelin spirit oli koko ajan hyvä. Kiitos Viimalle hyvästä vastuksesta!

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Olga Rentto, joka teki 10 upeaa maalia. Olga loisti niin ilmatilanteissa kuin puolustuksen katkoissa, joten valinta oli täysin oikea.

Nuorella joukkueella hyvä kausi

Atletico lähti taistelemaan kauden kuningattaruudesta joukkueella, joista valtaosa ei ollut koskaan voittanut halliultimaten suomenmestaruutta. Nuoren joukkueen keski-ikä oli noin 25,5 vuotta.  Kauden saldona oli 13 voitettua peliä ja 195 tehtyä maalia.

Kuva: Jani Rutanen

Kuva: Jani Rutanen

Kauteen lähdettiin kovalla asenteella ja intoa täynnä. Jokainen joukkueessa halusi kehittyä, antaa itsestään kaiken ja lähteä voittamaan pelejä yksi kerrallaan. Treenejä ei valitettavasti ollut kuin silloin tällöin, ja nekin olivat lyhyellä varotusajalla tulleita peruutusvuoroja. Koko kautena seuralla ei ollut yhtään vakiovuoroa, ja siksi myös oma fysiikkatreenaus oli tärkeässä roolissa.

Peli peliltä Atletico voitti vastustajansa ja eteni kohti finaaleja. Solvallaan Tour 3:lle lähdettäessä  finaalipaikka oli jo ratkennut, mutta se ei latistanut peli-intoa tai voitonhalua. Me emme tulleet luovuttamaan, vaan jokaisessa ottelussa oli opittavaa ja annettavaa joukkueelle. Joukkueemme hitsautui yhteen, niin kentällä pelatessa kuin pelien ulkopuolella. Sillä että joukkueessa on vallinnut loistava yhteishenki, samat päämäärät ja valtava halu antaa kaikkensa pelien eteen, on varmasti ollut suuri syy kauden menestykseen.

Voitto maistui makealle ja ansaitulle. Tämä oli hyvä palkinto pitkästä työstä sekä joukkueena pelaamisesta. Vihdoinkin Altelticon ”junnuista” on kasvanut ykkösluokanpelaajia ja vastuun antaminen on tuottanut tulosta. Kiitos siis Atleticcon toiminnassa mukana olleille, jotka ovat aina luottaneet nuoriin lupauksiin ja antaneet peliaikaa sekä jakaneet neuvojaan.

B-Toureilla pelannut Atleticon kakkosjoukkue sijoittui sarjassa lopulta yhdeksänneksi.

Kiitos kaudesta ja hyvistä finaalibileistä kaikille, kesällä nähdään taas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s